Starka varumärken får nystartade företag att växa

Vinnande koncept till framgång? För att kunna skapa en grund till ett företag behöver man lönsamhet och då blir den stora frågan, hur skapar man lönsamhet?

Det handlar om att skapa en grund att stå på såsom ett känt varumärke och utvecklingsmöjligheter. Det finns ingen lätt väg till att skapa ett starkt varumärke, det är utomstående faktorer och synen på företaget från individens perspektiv som skapar ett starkt varumärke.

Vem är din köpare och varför?

För att skaffa ett lönsamt företag behöver man tänka på sin vision och hur man vill att utomstående parter och individer ska se på företaget, varumärket.

Ju fler personer som vet att ditt företag existerar ju mer kommer företaget växa. Har dessa personer även en positiv syn på ditt företag kommer de berätta för vänner och bekanta samtidigt som ditt företag kommer växa mer. Att få en bra recension från en vän väger oftast tyngre än om man läser en recension online eller dylikt.

Det viktigaste för att ha ett igenkännande varumärke är att ta fram ett tydligt budskap i den information du ger ut angående ditt företag i olika kommunikationer. Det allra bästa är att ha en slogan där igenkänningsfaktorn är hög. Om du tänker på tre av de starkaste varumärkena du känner till, så är jag också helt säker på att du kan deras slogan eller om dem har en melodi för den delen.

Ingen dag är bättre än idag

Det är stor sannolikhet att de tre företagen du tänkte på är väletablerade bolag som funnits i flera år, men alla måste vi starta någonstans, varför inte redan idag? Det viktigaste som ny företagare är att hålla fast vid din slogan och prata om ditt företag med samma riktlinjer och vision varje gång den kommer på tal. Det vi kommit fram till nu är att informationen om ditt företag ska vara väldigt tydlig och kommuniceras i samma riktlinjer oavsett forum. Hur ska du som nyföretagare veta vad för information som ska delas?

Det du ska tänka på är att dela och sprida den information som dina framtida kunder vill höra och givetvis det du kan uppnå. När du skapade ditt företag, så kände du förhoppningsvis att det fanns en förfrågan hos dina framtida kunder att använda din produkt eller tjänst.

Därför ska du också sprida informationen om hur du på bästa sätt kan förenkla dina framtida potentiella kunders vardag. Är din produkt eller tjänst skapad för att få dina framtida kunder att komma billigare undan eller är produkten/tjänsten skapad för att de ska kunna njuta mer av deras tillvaro? När du sprider dina ord och tankar ska du använda ord som kopplas till den känsla du vill förmedla att din produkt/tjänst ger till dina framtida kunder. På så sätt skapar man en viktig känsla och när kunden upplever denna känsla, skall kunden också förknippa känslan med just ditt företag.

Skapa för framtiden

Du kan inte nå ut till alla personer på en dag, men med tid kommer kunskap och framgång. Att ha tålamod är viktigt. Något som händer på en dag är oftast aldrig ett långsiktigt projekt, utan låt det ta dit och få alla bitar på plats. Följ din vision och håll fast vid dina ord, för med en stark tro kommer man långt. Låt skapandet börja!

Nyhetsarkiv

 • Nu har vi uppdaterat webbplatsen!

  Nu har vi en ny webb med presentation av våra tjänster inom grafisk formgivning, läs och ta gärna en kontakt

  Läs mer
 • Värdeskapande varumärkesstrategi - det börjar med en bra logotyp!

  Vad innebär egentligen ett varumärke och en logotyp?

  Läs mer
 • Inte bara logotyp - Stärk identiteten med en grafisk profil och manual

  För att världen ska kunna se ditt företag på rätt sätt behövs en grafisk profil som ger rätt budskap. Det är väldigt viktigt att följa ett tydligt budskap för att skapa ett högt rankat varumärke och därmed gynna företaget.

  Läs mer
 • Starka varumärken får nystartade företag att växa

  Vinnande koncept till framgång? För att kunna skapa en grund till ett företag behöver man lönsamhet och då blir den stora frågan, hur skapar man lönsamhet?

  Läs mer
 • Ny sida

  Nu är nya sidan lanserad

  Läs mer